Lukuinto

Lukuinto

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Terveiset Lukuinto-seminaarista 23.1.2014

On aika taas tavata Lukuinto-ohjelman muita pilotteja, ohjausryhmää ja Lukuinto-apua. Tällä kertaa olemme kirjavinkkarien kanssa Helsingissä Messukeskuksessa näin Educa-messujen aattona. Professori Maija-Leena Huotari puhui kiinnostavasti informaatiolukutaidosta ja siihen liittyen diginatiiveista, joita koulumme oppilaatkin kaikki ovat. He kuuluvat niin kutsuttuun M-generationiin ja muodostavat jo virtuaaliheimoja.

Professori Erkki Karvonen jatkoi otsikolla Kriittinen medialukutaito. Uudet lukutaidot ovat tärkeitä uusien medioiden yleistyessä. Pelilukutaito, visuaalinen lukutaito, brändilukutaito ja vaikkapa kosken lukutaito perhokalastajien keskuudessa ovat tästä esimerkkeinä.

Opetushallituksesta Gun Oker-Blom puhui uuden, tulevan opetussuunnitelman näkökulmasta monilukutaitojen ja äidinkielen asemasta ja tärkeydestä.

Kirjailija Kari Vaijärvi:

"Lukekaa lastenne ja nuortenne kirjoja!"

"Etsi makupaloja koko ajan muistiin!"

Faktio: faktan ja fiktion yhdistäminen esim. kirjoissa, sarjakuvassa... Fiktiossa esiintyviä ongelmia selittää fakta myös lastenkirjoissa.

Koulutus jatkui mielenkiintoisilla esityksillä muiden Pilottien osalta. Vantaa, Viitasaari ja Sipoo esittelivät upeita ideoitaan Lukuinnon toteuttamisesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti