Lukuinto

Lukuinto

torstai 20. marraskuuta 2014

Suomen Kirjasäätiön Junior Finlandia 2014 -voittaja on Maria Turtschianoff kirjallaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita


Finlandia Junior

Finlandia Junior -palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- ja nuortenkirjalle. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. Suomen Kirjasäätiön hallitus asettaa kolmijäsenisen valintalautakunnan, joka nimeää vähintään kolme ja enintään kuusi ehdokasta palkinnonsaajaksi, sekä henkilön, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnonsaajan.

 Tämän vuoden ehdokkaat palkinnon saajaksi löydät tästä linkistä:

Junior Finlandia 2014 -ehdokkaat


Finlandia Junior -palkinto Maria Turtschaninoffille

Vuoden 2014 parhaan lasten- tai nuortenkirjapalkinnon, Finlandia Juniorin, sai kirjailija Maria Turtschaninoff fantasiakirjallaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita.Teoksen on ruotsin kielestä suomentanut Marja Kyrö. Voittajateos on kertomus matriarkaalisesta yhteisöstä, tyttöjen turvapaikasta. Voittajateoksen valitsi kuuden ehdokkaan joukosta ohjaaja, käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa.

Maria Turtschaninoff.
Maria Turtschaninoff. Kuva: Yle
Maria Turtschaninoff on 37-vuotias suomenruotsalainen lasten-ja nuortenkirjailija. Hän on syntynyt Helsingissä, opiskellut Göteborgissa ja asuu nykyään Karjaalla. Turtschaninoff on koulutukseltaan filosofian maisteri. Maresi: Punaisen luostarin kronikoita on Turtschaninoffin kolmas nuortenromaaninsa. Hänen toinen julkaistu teoksensa Arra oli ehdolla Finlandia Junior -palkinnon saajaksi vuonna 2008.
Turtschaninoff on kirjoittanut viisivuotiaasta lähtien. Hän kertoo aina rakastaneensa kertomuksia ja fantasiaa ja ryhtyneensä kirjailijaksi, jotta voi kirjoittaa itsensä sisälle fantasian maailmaan. Kaikki Turtschaninoffin kolme fantasiaromaania liikkuvat hänen luomansa mielikuvitusmaailman eri kolkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti