Lukuinto

Lukuinto

torstai 16. toukokuuta 2013

Tatu ja Patu -viikot 22.4. - 3.5.2013

Koulussamme vietettiin Tatu ja Patu -lukuviikkoja yhtäaikaa kansallisen lukuviikon kanssa. Luokissa luettiin Tatu ja Patu -kirjoja ja tutkittiin niiden kuvia dokumenttikameran avulla. Kirjojen pohjalta luokissa tehtiin erilaisia toiminnallisia tehtäviä. Ympäri koulua oli myös mahdollisuus puuhailla Tatu ja Patu -pajoissa. Kaupunginkirjastossa järjestettiin Tatu ja Patu -tietokilpailu, johon luokat saivat osallistua. Lukumamma Aino ja lukupappa Simo esiintyivät ja lukivat ääneen kirjoja oppilaille.

Ohjeet opettajille:



 Tatu ja Patu- toimintapajat

1.         Tietokilpailu Kaupunginkirjastossa
Koko lukuviikon ajan pääkirjastossa on mahdollisuus osallistua Tatu ja Patu –aiheiseen tietokilpailuun. Oppilaat kilpailevat henkilökohtaisesti, mutta käynnit tehdään luokittain. Luokat valitsevat itse ajankohdan vierailulle. Varaa aikaa noin oppitunnin ajan.

2.         Lukumamma ja lukupappa Kaupunginkirjastossa
Keskiviikkona 24.4. klo 10 ja klo 12 voi mennä kuuntelemaan Aino-lukumammaa ja Simo-lukupappaa. Opettajat ottavat itse yhteyttä kirjastoon ja sopivat tulostaan satutunneille! Kirjaston puhelinnumero on (040-6748152)

3.         Tatun ja Patun oudot kojeet (rakentelupaja)
Mahdollisuus rakennella erilaisista materiaaleista ja rakennuspalikoista outoja kojeita Tatun ja Patun mallien mukaan. Ottakaa kojeista kuvat koulun digikameralla. Varaa aikaa oppitunnin verran. Paikkana taidepaja.

4.         Pelipaja
Tatu ja Patu –lautapelejä on mahdollista pelata aulassa. Pelit löytyvät tietokoneluokan oven vierestä laatikosta. Varaa aikaa n. 25 min.

5.         Näytelmäpaja
Tehkää pienissä ryhmissä luokassa luetusta kirjasta pienoisnäytelmiä valitsemistanne kirjan kohtauksista. Videoikaa esitykset! Esityksiä voidaan näyttää koulun päivänavauksissa. Varaa aikaa oppitunti. Paikkana koulukirjasto.

6.         Piirrä Tatu ja Patu supersankareina!
Juoksusuoralla on mahdollisuus piirtää värikkäitä kuvia Tatusta ja Patusta haluamissanne supersankariasuissa. Varaa aikaa noin 25 min.





Luokissa tehtyjä Tatu ja Patu -tehtäviä

Salaisuuskirjekuori:
Jokainen oppilas kirjoittaa pienille lapuille repliikkejä, paikkoja ym. mielenkiintoisia asioita sitä mukaa kun kirja etenee. Laput kerätään jokaisen omaan kirjekuoreen. Kirjan lukemisen jälkeen salaisuuskirjekuoret jaetaan luokassa uusiksi ja jokainen saa avata ja tutkia toisen tekemän salaisuuskirjekuoren.

Kuvissa olevat salaisuuskirjekuoret on tehty Tatun ja Patun Suomi -kirjan pohjalta.











Tatu ja Patu työn touhussa, kuvaa ja tekstiä
Oppilaat keksivät Tatu ja Patu työn touhussa -kirjan innoittamina uusia ammatteja Tatulle ja Patulle. He piirsivät kuvan ja kirjoittivat pienen tarinan. 


















Hahmo-sims 
Luokan seinälle kiinnitettiin iso paperi, johon tehtiin kaavakuva Tatun ja Patun talosta/kirjan tapahtumapaikasta. Oppilaat piirsivät hahmoja, huonekaluja, esineitä yms. Tatu- ja Patu kirjaan liittyen.








Tatu- ja Patu toimintapajat
Lukuviikkojen aikana luokat vierailivat erilaisissa Tatu- ja Patu- aiheisissa toimintapajoissa. Osa pajoista sijaitsi koulussamme ja osa pääkirjastossa.


Tatun ja Patun oudot kojeet (rakentelupaja)
Oppilaat rakentelivat erilaisista materiaaleista ja rakennuspalikoista outoja kojeita Tatun ja Patun mallien mukaan.












Pelipaja
Tatu- ja Patu- lautapelejä pelattiin ryhmissä koulumme aulassa





Näytelmäpaja
Luetun Tatu- ja Patu-kirjan pohjalta tehtiin ryhmissä pienoisnäytelmiä valitusta kirjan kohtauksesta.


Tatu- ja Patu supersankareina -piirros
Oppilaat piirsivät Tatun tai Patun valitsemassaan supersankariasussa.












Lukumamma ja- pappa esiintymässä pääkirjastossa


Tatu- ja Patu tietovisailua pääkirjastossa
Oppilaat kävivät luokittain vastaamassa Tatu- ja Patu tietovisaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti